De Coöperatie

Energiecoöperatie Zevenster Zonnestroom in Zuidhorn is een burgerinitiatief om gezamenlijk electriciteit op te wekken, waarbij we streven naar een hoge mate van zelfvoorzienendheid.


zuidhornzonNatuurlijk is dat niet helemaal mogelijk, mede doordat het (nu nog) te kostbaar is om de dagelijks geproduceerde zonnestroom op te slaan voor dagen (en avonden) dat er meer wordt gebruikt dan geproduceerd. Daarom zijn wij in 2016 bij de opstart van ons eerste project tot een samenwerking met energiebedrijf Qurrent gekomen. Inmiddels is deze leverancier opgegaan in Greenchoice. De opgewekte stroom van de gerealiseerde projecten verkopen we samen met de Garanties van Oorsprong aan Greenchoice.

De coöperatie is van en voor de (particuliere) leden. Eventuele winsten die de coöperatie maakt vloeien dan ook terug naar de leden/deelnemers. Voor de inmiddels drie gerealiseerde projecten heeft de coöperatie een fiscale beschikking gekregen om deel te nemen in de Regeling Verlaagd Tarief (de zogenaamde Postcoderoos), waarbij leden een korting op hun energiebelasting ontvangen. Meer hierover vind u terug hier.

kaart